Automatizmusok 3. rész. Hogyan küldjünk ki automatikusan cikksorozatokat?

A profin kommunikáló vállalatok tudják, hogy milyen jó eredményeket lehet elérni cikksorozatokkal. Ezek lehetnek oktató cikksorozatok vagy vásárlásra buzdítók. A cikksorozat lényege, hogy előre meghatározott naponként az ügyfél kap egy-egy emailt.

Ebben a cikkben azt fogjuk bemutatni, hogyan lehet a rendszerből automatikusan cikksorozatokat kiküldeni.

Egy cikksorozat küldésének beállítása több lépésből áll:

  1. Cikkek megírása
  2. Címzettek meghatározása
  3. Egy cikksorozat kampány létrehozása
  4. Cikkek hozzá rendelése a kampányhoz
  5. Kampány elindítása

Cikkek megírása

A cikkek megírása hasonlóan a hírlevélhez az email sablonokkal lehetséges. Annyi email sablont kell létrehoznunk ahány cikkből áll a cikksorozatunk.

Címzettek meghatározása

A címzettek meghatározása is a hírlevélhez hasonlóan a nézetekkel történik. Létre kell hoznunk egy nézetet, ami a címzettek listáját adja vissza. Amíg egy cikksorozat kampány aktív, addig, ha egy új rekord kerül a rendszerbe, ami megfelel a nézetben meghatározott feltételeknek, akkor arra a rekordra is elindul a cikk sorozat küldése az első cikktől.

Cikksorozat kampány létrehozása

Cikksorozat kampányt a “Kampányok” menüpont “Új Kampány” funkciójával hozhatunk létre. Fontos, hogy az új kampány “Típus” mezőjében az “Email sorozat” értéket válasszuk és a “Címzettek szűrési nézete” mezőben válasszuk ki azt a nézetet, ami a címzettek körét meghatározza.

Cikkek hozzáadása a kampányhoz

Ha létrehoztuk a cikksorozat kampányt, akkor a mentés után a kampány megtekintő képernyőjére jutunk. Ezen a képernyőn az “Email sorozat cikkek” kapcsolódó listában rendelhetjük hozzá a cikkeket a kampányhoz. Ezt az “Új Email cikk” gombbal tehetjük meg. Itt ki kell választanunk az email sablont (“Email sablon” mező) és meg kell adnunk, hogy a hányadik napon legyen kiküldve az adott cikk (“Eltelt nap” mező).

Kampány elindítása

A cikksorozatot úgy indíthatjuk, hogy a kampány “Aktív email sorozat kampány” mezőjét bejelöljük és elmentjük.